Články a aktuality

Hlavní foto Megapůjčky.cz
Mega-půjčky.cz - Logo

Mega-půjčky.cz > Články

Dobře hodnocená nebankovní půjčka?

Nedostatek finančních prostředků už někdy asi zažil téměř každý. Naštěstí je tato nepříjemná situace v dnešní době poměrně snadno řešitelná za pomoci nejrůznějších půjček.

Chcete si bezpeně půjit? Těchto 5 pravidel budete muset dodržet!

Asi každý z nás by chtěl mít v zádech nějakou silnou společnost, která ho v případě finančních problémů zachrání. Bohužel, realita je poněkud odlišná. Peníze se shání dost složitě a najít poskytovatele, jenž by byl v každém detailu výjimečný, je velmi složité.

Jak hospodařit s financemi?

Jak hospodařit s financemi a kde ušetřit, to jsou otázky které si určitě položil každý. Nejenom ten, který se dostal do finančních problémů. Proto přinášíme pár rad, jak na to.

Kdo má nárok na příspěvek na bydlení?

Příspěvek na bydlení je druhem sociální dávky, který má smysl. Pokud žijete od výplaty k výplatě a převážnou část příjmu dáváte za bydlení, zjistěte si zda nemáte nárok na příspěvek na bydlení.

Kde najít peníze navíc?

Většina z nás by přivítala, kdyby z výplaty uspořila nějaké peníze, ale ne každý má dostatečný příjem, aby si mohl dávat na stranu finanční rezervu. Přesto alespoň menší částku můžete nastřádat promyšleným nákupním chováním a správou svých financí. Prozradíme vám, jak na to.

Rizika při ztrátě občanky

Ztráta a odcizení osobních dokladů je vždy nepříjemností, zvlášť pokud se dostanou do nepovolaných rukou. Jaká jsou s tím spojená rizika a jak se chránit?

Jak dostat své dluhy pod kontrolu?

Do kolotoče dluhů nebo také dluhové pasti se dostává stále více domácností a jedinců. Jaké kroky vám mohou pomoci dostat vaše dluhy pod kontrolu?

Bezplatné finanční a právní poradny

Jak si nejsnadněji nechat poradit v oblasti financí? Existují poradny, které vám pomohou zadarmo.

Co je to RPSN?

RPSN je zkratka, která značí roční procentuální sazbu nákladů, pomocí níž má každý ihned přehled a informaci, kolik skutečně za danou půjčku celkem ročně zaplatí navíc.

Jaký je rozdíl mezi úrokem a RPSN?

Každý žadatel o půjčku by rozhodně neměl zohledňovat pouze roční úročení, které je vždy hlavním prodejním argumentem finančních institucí.

Jak poznat správnou půjčku?

Při výběru půjček je situace relativně složitá. Finanční trh a trh půjček jako takový je velmi spletitý a nepřehledný systém, ve kterém je relativně složité se fundovaně pohybovat.

Co je to registr dlužníků?

Pokud chcete jako fyzické osoby využít produktu půjček především u bankovních institucí, je často nahlíženo při jejich schvalování do nejrůznějších registrů dlužníků.

Nástrahy půjček, aneb na co si dát pozor?

Při uzavírání půjček narazí člověk na celou řadu potenciálních problémů, kterým se však může vhodnou informovaností relativně snadno vyhnout.

Princip oddlužení fyzické osoby a občanů

S termínem oddlužení se můžeme v poslední době setkávat stále častěji. Se zhoršenou finanční situací se potýká obrovské množství lidí, jedinou záchranou je pro ně půjčka.

Exekuce v kostce

Exekuce je pojem, který je u nás velmi často skloňován. V září roku 2001 byla zákonem zřízena instituce soudního exekutora. Jedná se o soukromou osobu, kterou stát pověřil výkonem exekuční činnosti.

Osobní bankrot v kostce

Pokud se dostanete do velmi nepříznivé finanční situace, jistě sáhnete po některé z řady nabízených půjček. Když však korektně nesplácíte splátky, můžete se velmi jednoduše dostat ještě do větších problémů. Vaše zadlužení se posléze mnohdy dostane do vysokých částek. V těchto případech je ten nejvyšší čas začít něco dělat.

Kódy bank v ČR

Každá banka má svůj unikátní kód. Jedná se o čtyřciferný kód banky. Kódy bank se zadávají při platebním příkazu, jedná se o číslo za lomítkem, které následuje po čísle účtu.






www.Mega-pujcky.cz © 2024 SIALINI, spol. s r.o., všechna práva vyhrazena. | Informace o provozovateli a webu
| Typy půjček | Poskytovatelé půjček | Články | Mapa stránek | Podmínky použití a ochrana osobních údajů

Kopírování textů a článků bez písemného souhlasu je zakázáno.
Nejsme poskytovatelem ani zprostředkovatelem půjček.